Α.Γεωργιάδης: «Γιατροί θα μπουν φυλακή για το φαγοπότι στην υγεία»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Θα μπει κόσμος στη φυλακή”. Αυτό διαμηνύει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ.

Mε τη συνέντυεξη ο Υπουργός Υγείας επιβεβαιώνει ουσιαστικά το πρώτο θέμα του “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ” για το μεγάλο φαγοπότι στο χώρο της υγεία ςκαι το αίσθημα ασφάλειας που έχουν τα κυκλώματα ,τα οποία λυμαίνονται το χώρο δεκαετίες.

Στο πρώτο μας θέμα αναφερόμαστε σε συγκκεριμένα στοιχεία λογαριασμών ,σε οικογένειες που λυμαίνονται νοσοκομεία ,σε απίστευτη σπατάλη χρημάτων και συνταγογραφήσεων ακόμα και τώρα.Αναφερόμαστε επίσης σε εκατοντάδες γιατρούς που είναι στις λίστες φαρμακευτικών εταιρειών υπέρ των οποίων και συνταγογραφούν. Όπως αναφέρει ο κ.Γεωργιάδης στη συνέντευξη ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα

αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. “Όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο” τονίζει ο υπουργός Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που υπερσυνταγογραφούν να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμευόμενος για ευνοϊκή μεταχείριση σε αυτό το ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα