Άγρια κόντρα στη Βουλή για το Μνημόνιο 3!

Στην πιο κρίσιμη μέρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των μέτρων λιτότητας που εντάσσονται σε αυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν “πυρά” κατά τις τοποθετήσεις του από το Βήμα της Βουλής, ιδιαίτερα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σαμαράς: Ψηφίζουμε την παραμονή μας στο ευρώ

«Σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ευρωζώνη» τόνισε από το Βήμα της Βουλής

ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «το Κοινοβούλιο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση των τελευταίων 37 ετών», ενώ μίλησε για μέτρα που είναι«σωστά» αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές και για μέτρα που είναι «άδικα», μιλώντας για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, προσθέτοντας όμως πως «και τα σωστά και τα άδικα είναι συμβατικές υποχρεώσεις που ήδη έχει αναλάβει η χώρα».

«Αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία επώδυνα», επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του Κοινοβουλίου : «Όσο πιο μεγάλη στήριξη δώσετε σε αυτή τη νέα πορεία τόσο πιο σύντομα θα αλλάξουν τα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική προοπτική της χώρας λέγοντας : «Το 2013 θα μπουν περισσότερα λεφτά από αυτά που θα βγουν. Αυτά δεν τα ελπίζουμε, ούτε τα ευχόμαστε, τα έχουμε προετοιμάσει».

«Ψηφίζουμε το νομοσχέδιο με ορίζοντα 4ετίας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας βολές προς την αντιπολίτευση λέγοντας : «Εμείς θεμελιώσαμε τη δημοκρατία και για αυτό δεν παίζουμε με τη δημοκρατία κύριοι της αντιπολίτευσης», κατηγορώντας την επίσης για δημαγωγία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ένταση που προκάλεσε η τροποποίηση του υπουργείου Οικονομικών για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, αφήνοντας αιχμές κατά κομμάτων που «χαϊδεύουν αυτιά … ψαρεύοντας ψήφους».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξή τους, αλλά και τον ελληνικό λαό.

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το τεράστιο βάρος

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή: «Ο κ. Τσίπρας ζητά νέες εκλογές 4 μήνες μετά τις τελευταίες για να επιλύσει τον εσωτερικό διχασμό του. Ο προστατευόμενος του κ.Τσίπρα, κ. Βαξεβάνης προσέφερε μεγάλη υπηρεσία. Επενδύετε στις πολιτικές αθλιότητες και εγκλωβίζεστε σε αυτές»

«Ο Τσίπρας επενδύει πολιτικά στο θάνατο της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας : «Υπήρχε άλλη επιλογή; Η επιστροφή στη δραχμή; Η χρεωκοπία του κράτους; Δεν υπήρχε άλλη λύση. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το τεράστιο βάρος. Ήταν λάθος η συγκρότηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου το 2010 από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, αναλαμβάνει τις ευθύνες του», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σ

Keywords
Τυχαία Θέματα