Αιτείται αποφυλάκιση και καταγγέλλει ο Ζήγρας

Την αποφυλάκισή του αιτείται εγγράφως ο προφυλακισμένος ξάδελφος του πρώην υπουργού, ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, επικαλούμενος λόγους υγείας, καθώς πάσχει από φυματίωση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις δικαστικές αρχές ότι δεν αξιοποίησαν την πρότασή του να επιστραφούν στο Δημόσιο, τα χρήματα που είχαν μείνει σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό.

Ο ίδιος αναφέρει πως το συγκεκριμένο

ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley), υποστηρίζοντας ότι οι λογαριασμοί ανοίχθηκαν εν αγνοία του, με τον ξάδελφό του να χρησιμοποιεί το διαβατήριό του. Επ’ αυτού, ο συνήγορός του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, συνοδευόμενος από κάποιο ανακριτικό όργανο και την έγγραφη συναίνεσή του κ. Ζήγρα, ώστε να ληφθούν τα χρήματα, πρόταση την οποία αγνόησαν οι δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορουμένου.

Ο κ. Ζήγρας, ο οποίος αιτείται την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, υποστηρίζει στο έγγραφο αίτημά του ότι μετά την απολογία του, η έρευνα άλλαξε τροπή και άνοιξε ο δρόμος για συγκατηγορούμενούς του να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα