Αιθίοπας ο νικητής του μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος»

Ο Αιθίοπας Μεταφέρα Τεκλου Γκέτο αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νικητής του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «σπάσει» τον περσινό του χρόνο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τεφέρα Ντεμπάς Αμπάτε και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου, αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» ξεκίνησε στις 8 το

πρωί από την Παλαιά Πέλλα και κατέληξε στον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, με τον μαραθώνιο πραγματοποιήθηκε και ο δρόμος 10 χλμ., ο οποίος ξεκίνησε από το δημοτικό στάδιο του δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

Η σκέψη των δρομέων στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο θα είναι στα θύματα και στους τραυματίες της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, αλλά και σε όλους τους δρομείς που δοκιμάστηκαν σκληρά από την τυφλή βία. Τα μαύρα βραχιολάκια (Thessaloniki to Boston) που φόρεσαν όλοι οι δρομείς του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης ήταν μία κίνηση που έστειλε ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι ο αθλητισμός μόνο ενώνει. Επίσης, όλοι οι δρομείς φόρεσαν ένα αυτοκόλλητο με ένα «γιατί;» (Why?) που είναι το μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα και τους τραυματίες στη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Πηγή: www.karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα