Αίτημα βίαιης προσαγωγής Παπανδρέου αλλά…

Σε χώρες όπου οι ηγέτες τους πιστεύουν πραγματικά σε δημοκρατικούς θεσμούς και σέβονται την ψήφο των πολιτών οι ηγέτες τριγυρνούν ανάμεσα στο λαό σε σημαντικά γεγονότα.

Ούτε πέρασε από το μυαλό του Μπιλ Κλίντον να μην καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε το σεξουαλικό λεκέ στο φόρεμα της Λεβίνσκι και μάλιστα να απαντήσει ενώ η εκμπομπή μεταδιδόταν ζωντανά.Ούτε πέρασε από το μυαλό του Σαρκοζί,του Σιράκ,του Μιτεράν, Βρετανών πρωθυπουργών να μην παρουσιαστούν ενώπιον των αρχών που ερευνούσαν κατηγορίες η

καταγγελίες σε βάρος τους.
Στο προεδρικό μέγαρο του Ισραήλ μπήκαν δυο υπαστυνόμοι και ανέκριναν επι τόπου τον τότε Πρόεδρο Κατσάβ για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης που είχαν υποβάλλει δυο υπάλληλοι της προεδρίας.Για την κατηγορία τελικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπήκε φυλακή.
Στην Ελλάδα που έδωσε στον κόσμο τη λέξη και την έννοια της δημοκρατίας οι οικογένειες που την κυβερνούν για δεκαετίες ,ούτε που διανοούνται ότι έχουν υποχρέωση να είναι όπως οι άλλοι πολίτες.
Ο Α.Παπανδρέου,ο Κ.Μητσοτάκης,ο Κ.Καραμανλής,ο Γ.Παπανδρέου κλήθηκαν να καταθέσουν αυτοπροσώπως σε επιτροπές της Βουλής που ερευνούσαν κατηγορίες επίσημες σε βάρους τους.Κανείς δεν παρουσιάστηκε. Εστειλαν λέει υπομνήματα για σοβαρότατες υποθέσεις,όπως ο Κοσκωτάς,οι υποκλοπές,το Βατοπέδι και τα Ομόλογα η λίστα Λαγκάρντ.
Σήμερα ο Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέβαλε αίτημα βίαιης προσαγωγής του Γιώργου Παπανδρέου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Το ίδιο αίτημα έκαναν κι άλλοι βουλευτές της Αντιπολίτευσης στις προηγούμενες φορές που πρωθυπουργοί η πρώην πρωθυπουργοί αγνοούσαν κλήσεις για κατάθεση σε επιτροπές της Βουλής.
Μπανανία…

Του Γιάννη Ντάσκα

Keywords
Τυχαία Θέματα