Άκυρη η συμφωνία-σκάνδαλο με τη Siemens!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Άκυρη είναι η σύμβαση συμφωνίας με τη Siemens, γιατί δεν υπογράφηκε εμπρόθεσμα. Την καταγγελία κάνει η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και έγκριτη δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου με δήλωσή της και όπως μας εξήγησε το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί έχει και αυξημένη τυπική και ουσιαστική σημασία.

Τη σοβαρότητα, όπως τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομίας, κ. Στουρνάρας, προσπαθεί να καλύψει την ακυρότητα της σύμβασης με εμβόλιμη νομοθετική ρύθμιση σε άσχετο νομοσχέδιο.
Ο κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει χαρακτηριστικά: «Η εκπρόθεσμη υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Στουρνάρα καθιστά τη σύμβαση άκυρη. Του το επεσήμανα κατά την ομιλία μου στη Βουλή τη Δευτέρα. Και, σε απάντηση, ο κ. Στουρνάρας όχι μόνον επιβεβαίωσε την ακυρότητα και το επιζήμιο των ενεργειών του, που κοστίζουν στο ελληνικό Δημόσιο 2 δισ. τουλάχιστον, σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά επιπλέον πιστοποίησε την επιμονή του να ‘‘φέρει εις πέρας’’ αυτήν την ακραία βλαπτική επιλογή παραίτησης από τις αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού: με εμβόλιμο άρθρο που επιχειρεί να εισαγάγει σε άσχετο νομοσχέδιο, επιδιώκει να καλύψει την ακυρότητα της συμφωνίας με τη Siemens».
Στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ βομβάρδισε τις ρυθμίσεις για τη Siemens με ομιλίες του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά σκληρός, αλλά και καταγγελίες των περισσότερων πρωτοκλασάτων στελεχών του.  Τη σοβαρότητα του σκανδάλου έχουμε τονίσει σε πολλά ρεπορτάζ και την υπογραμμίζει η σκανδαλώδης ασυλία στον Χριστοφοράκο και στον Καραβέλα από τα κόμματα εξουσίας. Δεν θα φορτώσουμε το σκάνδαλο στον σημερινό πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρότι η συμφωνία είναι δημιούργημα της κυβέρνησής τους.
Το σκάνδαλο της Siemens βαρύνει το πολιτικό μας σύστημα από τη δεκαετία του ’50 και τότε το στήριξαν και οι Γερμανοί για έναν πολύ σοβαρό γι’ αυτούς λόγο. Διότι ήθελαν να στηρίξουν τη ΔΥΤΙΚΗ Γερμανία, στην οποία διατηρούσαν και διατηρούν εκατοντάδες στρατιωτικές βάσεις. Ήταν το αντίβαρο στο ανατολικό μπλοκ, στην ανατολική Γερμανία και πολύτιμο μέτωπο στον Ψυχρό Πόλεμο. Έτσι, οι Αμερικανοί υπαγόρευσαν στην Ελλάδα την άνευ όρων παράδοσή της στη Γερμανία για να στηρίξουν την οικονομία της Γερμανίας.

Το δάνειο
Στο πλαίσιο αυτό ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ από κοινού με τη Γερμανία την Ελλάδα να μην αναζητήσει ούτε δολάριο από το αναγκαστικό δάνειο, την αρπαγή περιουσιών και χρυσού και φυσικά από τις αποζημιώσεις. Παράλληλα, διέγραψαν τα χρέη της Γερμανίας και βοήθησαν να απλωθεί η Siemens και στην Ελλάδα και στον άλλο κόσμο δωροδοκώντας όποιον πολιτικό έβρισκε μπροστά της. Οι Αμερικανοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο ενθάρρυναν τις δωροδοκίες αρκεί να τις γνώριζαν. Έτσι κρατούσαν στο χέρι για ώρα ανάγκης και τη Γερμανία και τους μιζαδόρους στις άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Και έτσι κυβερνούσαν άνετα. Όταν ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» μέσω της Αμερικής άνοιξαν τα «κιτάπια» της Siemens και έβαλαν στο χέρι και Γερμ

Keywords
Τυχαία Θέματα