Αλλάζει τους κανόνες εμπλοκής με τη Συρία η Τουρκία

Μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση την ώρα που πραγματοποιείται η έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το θέμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής με τη Συρία, ως απάντηση στην κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F4 Phantom. Την ίδια στιγμή, επίσκεψη στην Αθήνα προγραμματίζει για τις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου

να προετοιμάσει μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο τη σύγκληση του δεύτερου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.

Σύμφωνα με Το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν ότι πρέπει να αναθερμανθούν και πάλι οι διμερείς σχέσεις που τους τελευταίους μήνες, λόγω τόσο της ελληνικής κρίσης όσο και των πολλών ανοιχτών μετώπων στα σύνορα της Τουρκίας, είχαν υποχωρήσει. Ο αρχικός στόχος είναι το κοινό υπουργικό συμβούλιο να μπορέσει να πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, εφόσον και οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα