Αλλάζουν όλα (πάλι) στις τράπεζες…

Η Eurobank αδημονεί. Περιμένει το «πράσινο» φως του νέου νομοσχεδίου για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών ώστε να αποδείξει εμπράκτως ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την ελληνική οικονομία είναι πραγματικό και σημαντικό.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αδημονεί να αποκτήσει τα δικαιώματα των τραπεζών

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν άλλες δύο «συστημικές» τράπεζες

της χώρας που αναζητώντας κεφάλαια από τον διεθνή ιδιωτικό επενδυτικό τομέα, θα επιστρέψουν τα «δανεικά» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα απαγκιστρωθούν από τον κρατικό έλεγχο ώστε να ξαναγίνουν τράπεζες. Τράπεζες που δανείζονται καταθέσεις και δανείζουν κεφάλαια για την ανάπτυξη της χώρας.

Όσο περισσότερο κεφάλαια μαζεύει το ΤΧΣ, τόσο ισχυρότερα είναι τα επιχειρήματα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εύκολη κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 2014-2015.

Το ΤΧΣ επίσης αδημονεί. Περιμένει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για να χρησιμοποιήσει αμέσως τη διάταξη που θα δίνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τη δυνατότητα να αποκτήσει, μέσω δημόσιας πρότασης, τα δικαιώματα (warrants) των τραπεζών ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ταχύτερα στη διάθεση των μετοχών σε ιδιώτες.

Η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά των Μνημονίων, θα ξεκινήσει από το τραπεζικό της σύστημα.

Αν οι τράπεζες της χώρας καταφέρουν να κολυμπήσουν στα ταραγμένα (ακόμη) νερά των διεθνών αγορών, η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας θα γίνει ευκολότερη.

Το θέμα φαίνεται τεχνικό, αλλά δεν είναι.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Η χρηματοδότηση των πρώτων δανειακών αναγκών μπορεί να γίνει με «αναπτυξιακά» κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή οικογένεια και όχι με νέα δανεικά.

Σήμερα που η χώρα κατάφερε να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά της, η προσπάθεια όλων πρέπει να επικεντρωθεί στην αύξηση του Εθνικού Προϊόντος.

Να μεγαλώσει η πίτα ώστε να γίνει δικαιότερη η διανομή των κομματιών της στους πολίτες…

Kι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρές, ιδιωτικές, διεθνώς αξιόπιστες, τράπεζες…

The post Αλλάζουν όλα (πάλι) στις τράπεζες… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα