Ανασχηματισμός μετά το Πάσχα

Του Γιάννη Ντάσκα
Ανασχηματισμός περιορισμένης έκτασης και όχι δομικός θα γίνει μετά το Πάσχα. Αυτό μας είπε σήμερα ανώτατη κυβερνητική πηγή, που είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα τις εξελίξεις. Η ίδια πηγή μας είπε ότι το όποιο θέμα δημιουργήθηκε μεταξύ των υπουργών κ. κ. Στουρνάρα και Μανιτάκη, λύθηκε μετά από τη σημερινή επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς

με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη.

Ο κ. Μανιτάκης μένει στη θέση του και η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες αυτές τις ώρες είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι τροϊκανοί έθεσαν πιο έντονα από όλα στο αίτημα να πάρουν συγκεκριμένο αριθμό με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν. Η απάντηση που πήραν από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτάκη είναι ότι στη χώρα αυτή ισχύει Σύνταγμα και νόμοι και δεν μπορεί να δοθεί αριθμός με τη διαδικασία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Πήραν επίσης την απάντηση ότι θα ενημερωθούν για τους επίορκους που θα απομακρυνθούν με βάση τη νόμιμη διαδικασία.
Δεύτερο ζήτημα που έθεσε επιτακτικά η τρόικα αφορά τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank με σαφή την επιθυμία τους να περιοριστεί η εθνική τράπεζα σε μια μεσαίου μεγέθους ελληνική τράπεζα και η Eurobank σε μια μικρή τράπεζα.

Η ελληνική πλευρά όμως επιθυμεί τη συνένωση των τραπεζών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται έντονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα