Αναστασιάδης: «Δεν μας χρωστάει η Ελλάδα»

«Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», επισήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της ερώτησης που δέχτηκε

για το αν περιμένει χρήματα από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης διέψευσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έδινε προνομιακές πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. «Ένα θέλω, πριν και πάνω από όλα, να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνω μάχες για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές πληροφορίες», τόνισε.

Σε ερώτηση για το πότε θα εξαγγείλει επίσημα τα νέα μέτρα ο Κύπριος πρόεδρος «Ήδη, έχω προβεί σε μερικές εξαγγελίες, αλλά εν τη ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός των επόμενων 15 ημερών. Αρχής γενομένης από το Υπουργικό Συμβούλιο και την επόμενη εβδομάδα».

Όσο για το ποιο θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο σημείο από το σχέδιο των 12 σημείων που έχει ως στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, στο οποίο ο ίδιος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, ανέφερε ότι είναι «η ανάπτυξη, κίνητρα για την ανάπτυξη και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα