Αναβολή… για τη μεγαλύτερη υπόθεση μαστροπείας

Για τις 5 Δεκεμβρίου 2012 αναβλήθηκε η δίκη των 17 συλληφθέντων της μεγάλης επιχείρησης που είχε πραγματοποιήσει η Αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2010. Ρώσοι μαζί με Έλληνα γνωστό επιχειρηματία εξέδιδαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περισσότερες από 200 γυναίκες.

Η καθυστέρηση της δίκης με διάφορα νομικά τερτίπια, που με πολύ έντεχνο και επαγγελματικό τρόπο εφεύρισκαν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, Σάκης Κεχαγιόγλου και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έχει οδηγήσει εκτός φυλακών όλους τους κατηγορουμένους.

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο Ελληνορώσος που, σύμφωνα με την Αστυνομία,

φαίνεται ως εγκέφαλος. Πριν από λίγες μέρες, το δικαστήριο έκρινε ότι η απουσία των τεσσάρων γυναικών, που ως μάρτυρες θα κατήγγελλαν τα γεγονότα που περιγράφονται στην αρχική μήνυση, ήταν ο ουσιαστικός λόγος για την αναβολή.

Το περίεργο είναι ότι οι τέσσερις γυναίκες έχουν απελαθεί από την Ελλάδα! Αναρωτιέται, λοιπόν, εύστοχα κάποιος πού θα βρεθούν για να προσέλθουν στο δικαστήριο; Γιατί απελάθηκαν οι βασικές μάρτυρες της μεγαλύτερης υπόθεσης μαστροπείας και δεν ετέθησαν σε πρόγραμμα προστασίας; Μήπως θα πρέπει να επιστήσει την προσοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Του Άρη Σπίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα