Ανέστης: «Μυστικοσύμβουλος της Τρόικας ο ΣΕΒ»

Του Νίκου Μπόζντα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα η ΓΣΕΕ και στην οποία έκανε λόγο για «μυστικοσύμβουλους της Τρόικα», ο κ. Σ. Ανέστης, εκπρόσωπος του συνδικάτου, σε αποκλειστική επικοινωνία που είχε με το «Π» δήλωσε ότι «για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις και το δάχτυλό μας, όταν μιλάμε για μυστικοσύμβουλους της Τρόικα αναφερόμαστε στον πρόεδρο του ΣΕΒ

και γενικότερα σε όλους τους βιομηχάνους».

Αναφορικά με το θέμα των απολύσεων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Ανέστης τόνισε ότι «δεν θα μπούμε στο «τριπάκι» να αντιπαρατεθούμε με άλλους εργαζόμενους. Δε θα πέσουμε στην παγίδα που προσπαθεί να μας ρίξει η εργοδοσία να είμαστε 1.000.000 απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα εναντίον 7.000 του δημοσίου».

Επίσης, ανέφερε ότι «δε μας φταίνε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, λες και αν απολύονταν οι επίορκοι δε θα γίνονταν απολύσεις και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί (βιομήχανοι) επειδή δεν κάνουν επενδύσεις και δεν ρίχνουν λεφτά στην αγορά κρύβονται πίσω από το θέμα των επίορκων και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο ότι το πρόβλημα είναι αυτοί. Λες και αν προστεθούν και άλλοι άνθρωποι στις ήδη υπάρχουσες στρατιές ανέργων θα λυθεί το πρόβλημα και δε θα επιδεινωθεί».

Τέλος, επανέλαβε ότι «όσοι έλεγαν για τις αποφάσεις του ΣτΕ πριν αυτές βγουν με σκοπό να τις προκαταβάλουν καλά θα κάνουν τώρα να σωπάσουν και να μην προκαλούν άλλο τον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα