Ανέβηκε κατηγορία η ΑΕΚ

Στην Α2 θα αγωνίζεται απο του χρόνου η ΑΕΚ αφού νίκησε τον Ηρακλή με 76-83, στην παράταση, σε αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στα Τρίκαλα.

Τη στήριξη 30 οπαδών είχε η κάθε ομάδα.

Η “Ενωση” ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και προηγήθηκε με 10-0, καθοδηγούμενη από τον Πολυτάρχου. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου συνέχισε να έχει τον έλεγχο και ξέφυγε με νταμπλ σκορ (14-28)

στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ωστόσο, ο Ηρακλής με πρωταγωνιστή τον Μπεχλιβάνη κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -7 (40-33).

Στο δεύτερο μέρος, ο “Γηραιός” βελτιώθηκε και πλησίασε στους πέντε (41-46), αλλά τα τρίποντα από Πολυτάρχου και Κοψαύτη έδωσαν ανάσα στους “κιτρινόμαυρους” που έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά οκτώ πόντων.

Παρά την αποβολή του βασικού τους σέντερ, Δέσπου, με πέντε φάουλ, ο “δικέφαλος” ξέφυγε με +15 (49-64) επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ηρακλής, όμως, δεν κατέθεσε τα όπλα και έχοντας κορυφαίο τον Σταμπουλή έφτασε στο -2 (64-66) και πέρασε μπροστά δύο λεπτά πριν το φινάλε με τρίποντο του Μπεχλιβάνη (69-68).

Μία βολή του Πολυτάρχου κι ένα τρίποντο του Κουκουράβα ανέτρεψαν ξανά το σκηνικό (69-72) στα 56’’ για το τέλος. Ο Μπεχλιβάνης με ένα ακόμη τρίποντο και διπλή αναπήδηση στη στεφάνη ισοφάρισε και μετά από διαδοχικές αποτυχίες των δύο ομάδων το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση η ΑΕΚ έχασε με τραυματισμούς τους Κουκουράβα και Κοψαύτη, αλλά ο Γκιζόγιαννης έδωσε τις απαραίτητες λύσεις και έτσι, η “Ενωση” έφτασε στην μεγάλη νίκη που σήμανε και την άνοδο της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, μετά τους πρωταθλητές σε νότιο και βόρειο όμιλο Ψυχικό και Φίλιππο Βέροιας αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα: 13-23, 33-40, 49-57, 72-72, 76-83 (πρτ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα