Αντιφασιστική μοτοπορεία στο Κέντρο της Αθήνας

Μηχανοκίνητη αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από αντιεξουσιαστές, ακολουθώντας τη διαδρομή από το χώρο του Πολυτεχνείου, στο Κέντρο της Αθήνας, περνώντας από, τη Σταδίου, το Σύνταγμα (και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή), το Μοναστηράκι και το Γκάζι, για να επιστρέψουν και πάλι στο Πολυτεχνείο, παραμένοντας περιμετρικά του πανεπιστημιακού κτηρίου.

Το

πλήθος, σύμφωνα με υπολογισμούς, ανερχόταν περίπου σε 250-300 μηχανές, με δύο επιβαίνοντες ως επί το πλείστον. Κατά τη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας, συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, ενώ μοιράστηκαν φλάιερς και αποκόμματα με συνθήματα με αναγραφόμενα αντίστοιχα μηνύματα.

Ωστόσο, μικρές εστίες έντασης δημιουργήθηκαν μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και χρυσαυγιτών στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, κατά το πέρασμα της μοτοπορείας από το σημείο, τη στιγμή που μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης βρισκόταν στη Βασ. Σοφίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης καταδίκης της ημέρας ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, στην Πλατεία Συντάγματος, για το εν λόγω μικρό χρονικό, παρέμειναν περί τα 200 άτομα, σε προφανές κλίμα έντασης.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα