«Αντισυνταγματική η μείωση μισθών των δικαστών»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Εφετείο, το Πρωτοδικείο, και το Ειρηνοδικείο Αθηνών, επισήμανε ότι τυχόν περαιτέρω περικοπή στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών θα είναι αντισυνταγματική.

«Οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή του μισθολογίου τους, είναι βέβαιο ότι προσκρούει

ευθέως στο Σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, καλώντας άπαντες να αναλογιστούν «ποιες θα είναι οι συνέπειες, από το Σεπτέμβριο ακόμη, αν υποθέσουμε -που το απευχόμαστε- ότι θα περικοπούν περαιτέρω οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών».

Με έμφαση στον συρρικνωμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2012 (μόλις 550 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 ήταν 730 εκατ. ευρώ, και το 2010 950 εκατ. ευρώ), ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ως «ανέφικτες» επιπλέον περικοπές δαπανών.

Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για «σημαντικότατες ελλείψεις στη μηχανοργάνωση και σε αίθουσες δικαστηρίων», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του κόσμου της Δικαιοσύνης ως προς την ένταξη των αιθουσών της Σχολής Εθνικής Άμυνας στη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών για δικαστικές αίθουσες ή γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα