Απανωτές συσκέψεις στο Προεδρικό

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, λίγο πριν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Ζανιά, Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη

και Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το in.gr, ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλγοές του Ιουνίου.

“Η χώρα επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία και το ευρώ και θα αγωνιστεί για να ξαναγίνει ανταγωνιστική”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, πρόσθεσε πως επιδιώκεται μια «οργανωμένη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης» στη βάση της ατζέντας της συνόδου, που θα ασχοληθεί με τα καυτά θέματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, την Τετάρτη, στις 12:30 αναμένεται να έχει ο Κάρολος Παπούλιας.

Μαζί με τον Κ.Παπούλια θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος

Keywords
Τυχαία Θέματα