Απεργιακός «πυρετός» σε όλη την χώρα

Εβδομάδα αρκετής ταλαιπωρείας αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα καθώς όλα τα εργατικά συνδικάτα της χώρας θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Πρώτοι στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι δημοσιογράφοι με την 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Αποφύγετε να επισκεφτείτε τα νοσοκομειακά κέντρα καθώς από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη  τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ

θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις όμως αναμένεται να κορυφωθούν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την  Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.
Με αφορμή λοιπόν τις παραπόνων κινητοποιήσεις τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στο μπαράζ των κινητοποιήσεων θα συμμετέχουν ακόμη και οι τραπεζοϋπάλληλοι, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ταχυδρομεία.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με αφορμή την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα σκέφτονται να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σχετικά άρθρα

Έρχεται απεργιακός “κυκλώνας” στις μετακινήσειςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα