Από το American Dream με τα λεφτά των άλλων… στη φυλακή

Το όνειρο του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού κατέληξε σε εφιάλτη για τον Αρη (Αριστείδη) Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού, όσο και αν τους βγήκε για αρκετούς μήνες η «δουλειά», κάποια στιγμή το Δημόσιο θα ανακάλυπτε ότι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες, που έδιναν ρεύμα σε περίπου 200.000 κόσμο, είχαν παρακρατήσει τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ (χαράτσια στα ακίνητα, τέλη για τους δήμους κ.λπ.) που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους για λογαριασμό του κράτους και δημόσιων φορέων και δεν τα είχαν αποδώσει ποτέ…

Την οικογένεια Φλώρου τη συναντάμε για

πρώτη φορά στα ενεργειακά μας πράγματα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος είχε εμφανιστεί ως μεσάζων της βελγικής Tractebel στην υπόθεση της κατασκευής του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Λαύριο.

Ηταν μια δουλειά, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αρμόδιου υπουργού του Στέφανου Μάνου, η οποία δεν προχώρησε ποτέ λόγω αντιδράσεων. Αργότερα, το 2005 ο γιος Αρης Φλώρος, 34 ετών σήμερα και με σπουδές στην εμπορία ηλεκτρισμού, εμφανίζεται με την Energa να πουλά ρεύμα σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, όταν είχε αρχίσει να απελευθερώνεται η αγορά. Πολύ γρήγορα, όμως, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων -η οποία είχε οδηγήσει στο «μαύρο» 2008 με ζημίες 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ- συνέφερε την εταιρεία του να πουλά το ρεύμα που εισήγαγε μόνο στη χονδρική, επιβαρύνοντας βεβαίως την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού που το αγόραζε και βγάζοντας εύκολα κέρδη μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

Υπερβολές και φλυαρία

Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει ένα σαφώς συντηρητικό lifestyle. Σε αντίθεση με τον ιθύνοντα νου της Hellas Power, τον Βασίλη Μηλιώνη, που πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς της κοσμικής Αθήνας, μιας χλιδάτης διαβίωσης και μιας συνεχούς φλυαρίας περί των στενών σχέσεών του με σημαίνοντα πρόσωπα. Τριάντα δύο ετών σήμερα ο Μηλιώνης, είχε ως «κληρονομιά» τα όσα είχε αποφέρει στη μητέρα του η εταιρεία μεταφορών που διατηρούσε και η οποία εμφανιζόταν να έχει αρκετές δουλειές με το Δημόσιο. Τον συνόδευε επίσης κλίμα στενής φιλίας με τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και με σημερινό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, γιο παλαιότερου πανίσχυρου κομματικού παράγοντα επί κυβέρνησης Καραμανλή. Οι δε εμφανίσεις του σε κοσμικά στέκια, με πανάκριβα ντυσίματα και αυτοκίνητα τύπου Porsche, που συχνά έκαναν «πλατείες» στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό, ανέκαθεν προκαλούσε συζητήσεις. Στην Ελλάδα η εταιρεία του εμφανίστηκε αρχικά ως Blue Energy και, μάλιστα, είχε αγοράσει μια μεγάλη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους προκειμένου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρισμού που θα λειτουργούσε μόνο σε ώρες αιχμής. Μάλιστα, σε ενεργειακό νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί επί Τίνας Μπιρμπίλη, μια διάταξη που τελικά αποσύρθηκε από την ίδια την υπουργό, είχε εκτιμηθεί ως φωτογραφική για την προνομιακή τιμολόγηση της ενέργειας που θα πωλούσε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο δεν κατασκευάστηκε, όμως, ποτ

Keywords
Τυχαία Θέματα