Αποχωρεί η Ford από τα WRC

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι αποχωρεί στο τέλος του 2012 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι η FORD, μια από τις πιό διαδεδομένες εταιρίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ford, που μετράει πολλά χρόνια στον θεσμό και με αρκετές επιτυχίες, σε μια λιτή ανακοίνωση, μέσω του αντιπροέδρου Μάρκετινγκ, Ρενάλντ ντε Βαρτ, αναφέρει πως πείρε την απόφαση να μην υποστηρίξει καμία εργοστασιακή ομάδα λόγω του δύσκολου οικονομικού κλίματος που επικρατεί

αυτό τον καιρό αλλά και της αναθεώρησης της πολιτικής της μάρκετινγκ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Η Ford έχει μία μεγάλη και περήφανη ιστορία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε αποφασισμένοι ότι αυτό ήταν το καλύτερο για την εταιρεία να ελαττώσει την εμπλοκή της στο WRC και να διαθέσει τους πόρους της σε άλλους τομείς»

Αυτά που προκύπτουν, είναι η τύχη της υπάρχουσας υποστηριζόμενης FORD ομάδας και των οδηγών της, δηλαδή του Πέτερ Σόλμπεργκ και του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Για τον Λατβάλα ήδη ο δρόμος προς την Volkswagen είναι ανοιχτός.
Όμως για τον Σολμπεργκ χτυπάει η αναγκη προς αναζήτηση εταιρίας.

Προβλήματα επίσεις προκύπτουν και για τις ομάδες που υποστηρίζονταν από την Ford, όπως είναι η Μ-SPORT, την οποία υποστηρίζει από το ’97,με επικεφαλή τον Μάλκολμ Γουϊλσον που θα πρεπει να επανεκτιμήσει τις επιλογές του πρίν αποφασίσει.

Πάντως έχοντας το πρόγραμμα εξέλιξης του Fiesta για το 2013 γίνονται συζητήσει πει υποστήριξης σε ότι αφορά το μηχανικό κομμάτι και το αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα