Αρχές του 2013 οι αποκρατικοποιήσεις ΟΣΕ-ΕΛΤΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ, με το υπουργείο Ανάπτυξης  να ανακοινώνει την ίδρυση εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού του Ελληνικού Δημοσίου, με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Αναλυτικότερα, αρμοδιότητες της συγκεκριμένης εταιρίας θα είναι η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής του τροχαίου και λοιπού σιδηροδρομικού υλικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της εταιρίας καθίσταται η απορρόφηση του κλάδο συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.

Παράλληλα, αναφορικά με την αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ, προβλέπεται απαραίτητος ο διαχωρισμός  του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου των ΕΛΤΑ, προκειμένου το εν λόγω μουσείο να παραμείνει στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, οι αλλαγές δημιουργούν τις βασικές προϋποθέσεις για  να ξεπεραστούν τα προβλήματα των κρατικών ενισχύσεων του ΟΣΕ με τις Βρυξέλλες αλλά και για να καταστεί δυνατή η διαδικασία αποκρατικοποίησης,η οποία υπολογίζεται να ξεκινήσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα