Άρχισε το ταξίδι του «Ιπποκράτη»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΝΕΤΑ

Την περασμένη Τρίτη δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που φιλοδοξεί το 2013 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 18.000 παιδιών στην Ελλάδα. Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης»

δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.
Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής. Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τα τέλη του Δεκεμβρίου. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν πέντε γεωγραφικές περιφέρειες με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 18.000 παιδιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας. Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά.
Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίστηκαν οι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013.

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Γραμμή βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Η Γραμμή Βοηθείας 800 11 800 15 / [email protected] «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ενημέρωσε για τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 09/2009-12/2012. Η Γραμμή Βοηθείας δέχτηκε συνολικά 4.900 αιτήματα. Αναφορικά με τον τύπο του αιτήματος, η πλειοψηφία τους αφορούσε σε θέματα συμπεριφορών εξάρτησης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα αιτήματα που αφορούσαν σε γενικές πληροφορίες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η κατηγορία για τα προβλήματα με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το προσωπικό της γραμμής είτε καλώντας στον αριθμό χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις 800 11 800 15 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 15:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected].

Συναυλία της Εταιρείας Νόσου Alzheimer
H Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης (Alzheimer Ελλάς) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνουν συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε αριστουργήματα της κλασικής μουσικής. Η φιλανθρωπική βραδιά διοργανώνεται την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στον Πολυχώρο Άννα-Μαρία Καλουτά (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, Αθήνα). www.alzheimer-hellas.gr.

Δωρεάν εξετάσεις για εγκεφαλικά επεισόδια
Το Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ προσκαλεί τους ασθενείς για κλινική εξέταση, λειτουργική αξιολόγηση και ενδεδειγμένη θεραπεία χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 210-2702800 καθημερινά εκτός Σαββάτου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα