Ας γυρίσουμε στη… μνα!


Του Αβέρκιου Λουδάρου
[email protected]

Θα τρελαθούμε τελείως σ’ αυτή τη χώρα! Οι αντιδράσεις για το «σχέδιο Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας εμφανίζονται ως θυελλώδεις, αλλά μάλλον ψιλόβροχο θυμίζουν. Ποιοι έχουν ξεσηκωθεί; Κάποιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι βάζουν υποθήκες για το μέλλον (βλέπε, δημοτικές εκλογές).

Επίσης, κάποιοι καθηγητές που ξεβολεύονται, γιατί χάνουν προνόμια. Και για να μην χάσουν οι τοπικές κοινωνίες το εύκολο χρήμα και οι καθηγητάδες τα προνόμιά τους, πρέπει να επιμείνουμε στις στρεβλώσεις. Αυτό μας λένε. Ποτέ δεν

πρέπει να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον τόπο…
Έχουμε και μια δεκαριά τριτοετείς φοιτητές στα Μουδανιά που κάνουν απεργία πείνας, γιατί θα διακόψουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους, εάν αναγκαστούν να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι. Αλήθεια, έχουν περάσει όλα τα μαθήματα των εξαμήνων ή μήπως «αντιγράφουν» αυτούς που βάραγαν τις κατσαρόλες στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ χρωστούσαν στην εφορία ή έμεναν σε ρετιρέ;
Οι αντιδράσεις φέρνουν κάτι και από τις εικόνες των τοπικών ξεσηκωμών για τις ποδοσφαιρικές ομάδες που υποβιβάστηκαν, γιατί οι πρόεδροί τους έκαναν απατεωνιές ή γιατί είχαν τεράστιες «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά των ΠΑΕ. Ε, καλώς έπεσαν και ας έσκουζαν οι χουλιγκάνοι. Και καλώς γίνονται οι αλλαγές στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης κι ας σκούζουν δήμαρχοι, καθηγητάδες και ολίγοι φοιτητές, για τους οποίους άλλωστε μπορεί να βρεθεί λύση, χωρίς να χρειάζονται εκβιαστικού τύπου κινητοποιήσεις.
Δεν μπορεί για χάρη δέκα, δεκαπέντε ή εκατό νοματαίων να ακυρώνονται οι μεταρρυθμίσεις. Εάν περάσει το δικό τους, καλύτερα να γυρίσουμε στη δραχμή και ακόμα πιο πίσω, στη… μνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα