Α.Σαμαράς προς νέους: «Σπάστε την αδράνεια που βρίσκεται παντού δίπλα μας»

Μήνυμα στους νέους να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, για να αφήσουν πίσω τους την κρίση και να γράψουν την καλύτερη σελίδα στην ιστορία των χωρών τους, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Κοινές προκλήσεις των νέων της Νοτίου Ευρώπης και της Μεσογείου», ο κ. Σαμαράς πρόβαλε το τρίπτυχο «εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα, καινοτομία»,

λέγοντας ότι μέσα από αυτό θα έρθει η ανάπτυξη τόσο για την Ελλάδα, όσο για το σύνολο της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να αναπτύξουν δημιουργικότητα και πρωτοβουλίες. «Χρειάζεται πρωτοβουλία, θέληση και όραμα” τόνισε και είπε πως «οι κοινωνίες που διάλεξαν τον δρόμο της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, μεγαλούργησαν».

Ο ίδιος κάλεσε ακόμη τους νέους να «σπάσουν την αδράνεια που βρίσκεται παντού δίπλα μας». «Είστε νέοι και το μπορείτε» είπε, ενώ όρισε ως τα “όπλα” των νέων την «αυτοπεποίθηση, την αξιοπρέπεια, την προοπτική και την ελπίδα». «Αυτά είναι τα όπλα σας, να τα πάρετε και να αλλάξετε τη μοίρα των λαών μας» δήλωσε.

Τέλος, και με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους εκείνους που -όπως είπε- προσπαθούν να τους πείσουν «πως τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν γκρεμιστούν τα πάντα κι αν δεν βυθιστούν όλοι σε ένα χάος καταστροφικό».

«Μην τους πιστεύετε γιατί κι εκείνοι δεν σας εμπιστεύονται, δεν εμπιστεύονται τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Δεν πιστεύουν στην ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, δεν πιστεύουν σε τίποτα από αυτά που μπορείτε να κάνετε εσείς για να αλλάξει η μοίρα των χωρών μας» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Είναι κήρυκες καταστροφής φανατικών, ακραίων ιδεολογιών που παντού χρεοκόπησαν, αφού προηγουμένως έχουν οδηγήσει κοινωνίες ολόκληρες σε ερείπια».

«Πιστέψτε στον εαυτό σας κι αν υπάρχουν εμπόδια, ελάτε όλοι μαζί να τα παραμερίσουμε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στο ακροατήριο των νέων ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «τη διαφορά δεν την κάνουν οι κυβερνήσεις και οι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά οι άνθρωποι και η θέληση της κοινωνίας, το αν επιθυμεί να παραδοθεί στη μοιρολατρία ή αν θέλει πραγματικά να πάρει την τύχη της στα χέρια της».

Keywords
Τυχαία Θέματα