Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο διοικητής Κεντρικής Τράπεζες «έπαιζε πολιτικά παιχνίδια»

Για «πολιτικά παιχνίδια» κατηγορεί τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του Eurogroup δεν πρόκειται να κοπάσει. Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στην εξήγηση της λέξης resolution που αναφέρεται στο μνημόνιο της 23ης Νοεμβρίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

δήλωσε πως «ο Μπαμπινιώτης δεν χρειάζεται. Μόνο η δήλωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι αρκετή».

«Υπάρχουν πραγματικότητες και ο ίδιος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας παραδέχθηκε ότι έπαιζε πολιτικά παιχνίδια», είπε. Πρόσθεσε πως «εν γνώση του (Διοικητή της ΚΤΚ) ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν μπορούσε να επιβιώσει, φόρτωσε στο λαό μας 9,5 δισεκατομμύρια επιπρόσθετα βάρη, απλώς γιατί περίμενε να αλλάξει η Κυβέρνηση και να κάνει το αυτονόητο». Σε δηλώσεις του, μετά από συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ο κ. Νεοφύτου εστίασε στο ΑΚΕΛ. Υπενθύμισε στο ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι «αυτοί κάλεσαν την Τρόικα, ως αποτέλεσμα μιας χρεοκοπημένης οικονομικής πολιτικής, των τελευταίων 5χρόνων», προσθέτοντας πως «ο Νίκος Αναστασιάδης δεν ήταν Πρόεδρος την περασμένη πενταετία και κλήθηκε να διαχειριστεί, μέσα σε μερικές μέρες, αυτά που είχαν δρομολογηθεί». «Η Τρόικα και τα μνημόνια δεν έχουν συμμάχους στην Κύπρο, αλλά θέλουμε λύσεις. Κι όσοι προτείνουν να φύγει η Τρόικα, πρέπει να έχουν και συγκεκριμένες εισηγήσεις», συμπλήρωσε. Σε σχόλιο ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει εισηγήσεις περί αυτού, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «όταν ο φίλτατος ΓΓ του ΑΚΕΛ θα βρει 31 δισ. ευρώ ή όλοι μαζί αν μπορούμε να τα βρούμε, θα επαναλάβω αυτό που είπα προ ημερών, η Τρόικα να πάει στον αγύριστο».

Ωστόσο, συνέχισε, πρέπει με σύνεση να δούμε τα επόμενα βήματα μας, «να ανασκουμπωθούμε, να βρούμε τις δυνάμεις μας, αν έχουμε πόρους, να δούμε πώς ξανακτίζουμε την οικονομία μας, πως την οδηγούμε σε πορεία ανάπτυξης, που δεν είναι εύκολο πράγμα», ενώ σημείωσε ότι «θα μπούμε και το γνωρίζουμε, σε μια βαθύτατη ύφεση». Όσον αφορά τη συζήτηση που έγινε στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως αυτό ασχολήθηκε με «την επόμενη μέρα για τον τόπο μας, τα νέα δεδομένα, τις νέες οδυνηρές πραγματικότητες», προσθέτοντας ότι τα μέλη έθεσαν απόψεις, θέσεις, προβληματισμούς, αλλά και εισηγήσεις, ενώ τα συμπεράσματα θα ανακοινωθούν σε διάσκεψη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί είτε αύριο, είτε την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα