Μπακογιάννη: Καλώ την κυβέρνηση να αλλάξει τις ρυθμίσεις στο ΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον κώδωνα κινδύνου για τα ασφαλιστικά ταμεία έκρουσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής έκανε έκκληση μέσω της εκπομπής να αλλάξουν οι ρυθμίσεις στο ΙΚΑ. «Σήμερα το ΙΚΑ έχει σε εβδομαδιαία βάση έχει έλλειμμα. Το ταμείο έχει κέρδος αν έστω και με 100-200 ευρώ μπαίνουν κάθε μήνα χρήματα»,

τόνισε η ίδια.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη πρότεινε να μειωθούν οι εισφορές, ουτοσώστε να μπορέσει να πληρώσει ο κόσμος. Επίσης, πρότεινε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και ο φόρος πολυτελείας.

Δήλωσε δε πως όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με έναν ορθολογισμό. «Πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουμε», τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων, το οποίο ανήγαγε σε μέγα ζήτημα, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξουν κίνητρα στους πολίτες για να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή.

«Υπάρχει μια βασική διαφωνία μου. Δεν πιστεύω ότι με τους πολύ υψηλούς φόρους θα έχουμε μειωμένα έσοδα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στις μετακινήσεις των δημοτικών αστυνομικών τόνισε πως γνωρίζει ότι «τα παιδιά που μπήκαν στη δημοτική αστυνομία αξίζουν. Γνωρίζουν δυο ξένες γλώσσες και έχουν και μεταπτυχιακά» και πρόσθεσε πως «αν είχαμε προετεοιμαστεί σωστά και με σχέδιο που να ξεκινούσε ένα χρόνο πριν δεν θα φτάναμε εδώ».

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα