Μπέρδεψαν τις γραμμές τους ΑΚΕΛ και συνιστώσες…

Τελικά το ΑΚΕΛ (κάτι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) υλοποίησε την απειλή του. Τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ. Από κοντά και μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς θα συμφωνούν και άλλες, συγχωρήστε με όμως, αγνοώ την ύπαρξή τους).

Αυτό που μένει να απαντηθεί, είναι εάν οι σύντροφοι

του ΑΚΕΛ που κυβερνούσαν την Κύπρο τα προηγούμενα χρόνια, υπό την ηγεσία Χριστόφια, έκαναν την αυτοκριτική τους για την πορεία της οικονομίας της χώρας που την έφερε την τρόικα στη Μεγαλόνησο.

Ας δεχτούμε αυτό που λέει το ΑΚΕΛ, ότι «οι αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Μαρτίου και η συμφωνία της 25ης Μαρτίου έχουν δημιουργήσει νέα, πρωτοφανή, αρνητικά και καταστροφικά δεδομένα για την Κυπριακή Οικονομία». Όμως, η απόφαση των Ευρωπαίων δεν ελήφθη ως κεραυνός εν αιθρία. Κάτι ανάγκασε τους υπουργούς Οικονομικών να διακόψουν τις υπόλοιπες ασχολίες τους και να πάρουν τις όποιες αποφάσεις για την Κύπρο.

Για όσα προηγήθηκαν της απόφασης του Eurogroup, θα μιλήσουν οι πρώην κυβερνήτες της Κύπρου; Και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθούν κάποια στιγμή με το εάν η Ελλάδα θα γίνει και με ποιον τρόπο σύγχρονο δυτικό κράτος ή θα μας ζαλίζουν με το ανέκδοτη της επιστροφής στη δραχμή;

Ας μιλήσουμε, επιτέλους, σε αυτόν τον τόπο με τη γλώσσα της αλήθειας και ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…

Του Αβέρκιου Λουδάρου

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα