Μπερσάνι – Σίλβιο, κερδισμένος ο … κωμικός!

Πρώτο το ιταλικό Κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα PD, με επικεφαλή τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι, με ποσοστά που αγγίζουν το 27%, δεύτερο το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με ποσοστά κάτω του 20%, και μεγάλος κερδισμένος ο πολιτικός σχηματισμός του… κωμικού, στο επάγγελμα, Μπέμπε Γκρίλο, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, στην τρίτη θέση, με ποσοστά στο ύψος του 14,5%, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και διεξήχθησαν από το Ινστιτούτο Demos, για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica.

Παρά το γεγονός ότι έχασε 2,5 μονάδες την περασμένη χρονιά, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό

Κόμμα (PD) εξακολουθεί να προηγείται με 27%, με τον ηγέτης του, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, να δηλώνει το Σαββατοκύριακο έτοιμος να κυβερνήσει.

Μεγάλη οπισθοχώρηση εμφανίζει στα ποσοστά του το κεντροδεξιό κόμμα του Λαού της Ελευθερίας (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έπεσε στο 19,8% από το 25,5%, όπως επίσης και η Λέγκα του Βορρά, πρώην σύμμαχός του, που επλήγη από σκάνδαλο διαφθοράς κι έπεσε στο 5,5%, από 9,8% πριν από ένα χρόνο.
Ο μεγαλύτερος κερδισμένος, αν μη τι άλλο είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων του κωμικού ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο έχει επωφεληθεί από την αυξανόμενη δυσαρέσκεια έναντι των παραδοσιακών κομμάτων. Η άνοδος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων στο 14,5% από 3,5% ένα χρόνο νωρίτερα έχει διαβρώσει την υποστήριξη σχεδόν όλων των άλλων κομμάτων.

Να σημειωθεί πως εθνικές εκλογές στη Μεσογειακή χώρα, πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη κι ο νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, έχει δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο και δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος, αν και η προσωπική δημοτικότητα του Μόντι αυξήθηκε σε 55,5% από 51,7% τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα