Μπούκαρε η ΕΛ.ΑΣ. στα «ιατρικά όργια»!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το οικονομικό έγκλημα ασχολείται με το σούπερ σκάνδαλο της γερμανικής φαρμακευτικής «Bayer», την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε το «Π». Κοντολογίς, αποκαλύψαμε ότι καταγγελία του κ. Ν. Δεσύλλα στην Εισαγγελία της Κολωνίας αναφέρει ότι στην Ελλάδα εδώ και χρόνια γινόταν πάρτι με προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρείας και οι γιατροί, και οι όποιοι άλλοι μεσάζοντες, έπαιρναν το μεγάλο ποσοστό τους.
Στην καταγγελία αναφέρεται ότι στη χώρα μας κυκλοφορούσαν φάρμακα τα οποία είχαν ήδη αντικατασταθεί για διάφορους λόγους από άλλα, είτε πιο αποτελεσματικά, είτε πιο κατάλληλα, αλλά κάποιοι γιατροί εξακολουθούσαν να συνταγογραφούν τα παλαιά και αυτό σήμαινε κέρδος για την εταιρεία παραγωγής. Με e-mail ζητήσαμε από τον κ. Ρόμπερτ Βάγκνερ τη διατύπωση της θέσης της εταιρείας σχετικά με το αν πράγματι η ίδια έχει ενημερωθεί για την έρευνα της Εισαγγελίας της Κολωνίας. Απάντηση, αν και πέρασαν ήδη 20 ημέρες, δεν υπήρξε και ακόμη την αναμένουμε.

Η λεηλασία των Ταμείων
Για να καταδειχθεί η διάσταση του θέματος δημοσιεύσαμε και σχετικά τιμολόγια, τα οποία αποδεικνύουν το τεράστιο κέρδος. Ένα φάρμακο των 560 ευρώ πωλείται στην ελληνική αγορά για 4.000 ευρώ και η μεγάλη λεηλασία γίνεται στα ασφαλιστικά ταμεία που πληρώνουν. Με την έλευση της κρίσης τα Ταμεία δεν πληρώνουν τέτοια ποσά, πολίτες έχουν χάσει την ασφάλισή τους, επομένως πεθαίνουν, αν δεν μπορούν αντί των 560 ευρώ να πληρώσουν 4.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο φάρμακο αφορά στον καρκίνο και, ήδη, είναι γνωστό ότι πάσχοντες από καρκίνο διαμαρτύρονται ότι έχουν μείνει χωρίς φάρμακα εξαιτίας της κρίσης και της αδυναμίας που δηλώνουν τα Ταμεία.
Με ιατρικά σκάνδαλα σχετίζονται και ορισμένες από τις υποθέσεις που διαβίβασε στους οικονομικούς εισαγγελείς και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, κ. Γιώργος Σούρλας. Η τεράστια δύναμη που έχουν τα κυκλώματα και οι συμμορίες του λευκού κολάρου, που κινούνται στον χώρο της υγείας, αποδεικνύεται από γεγονότα, όπως αυτά που κατήγγειλε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζής. Στις 32 υποθέσεις ιατρικών οργίων που διατύπωσε πορίσματα επιβαρυντικά, υπήρξαν 32 αθωώσεις και όταν εκείνος έκανε ενστάσεις-εφέσεις, η κυβέρνηση πέρασε ειδικό νόμο την περασμένη άνοιξη καταργώντας το δικαίωμα στις ενστάσεις-εφέσεις.
Η περίπτωση του «Ερυθρού Σταυρού» δείχνει, επίσης, τη δύναμη των κυκλωμάτων εξουσίας όταν διαπλέκονται με την ιατρική και τη… φιλανθρωπία. Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία έκανε πειράματα στο Γηροκομείο χωρίς γνώση των ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν μεταβληθεί σε… πειραματανθρώπους. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον εισαγγελέα, αλλά πήγε στο αρχείο χωρίς να κληθεί να καταθέσει ούτε τυπικά ο… καταγγέλλων! Έχοντας αυτά τα δεδομένα, δεν είναι παράξενο που η Οικονομική Αστυνομία άρχισε την έρευνα για το σκάνδαλο της «Bayer» με κατ’ οίκον έρευνα στον καταγγέλλοντα. Μπορεί να έψαχνε στοιχεία για να αποκτήσει μια βάση η έρευνά της. Μπορεί, όμως, η αρχή αυτή να είχε ως στόχο τον εκφοβισμό του καταγγέλλον

Keywords
Τυχαία Θέματα