Μπουτάρης: Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γυρίσουν τα λεφτά

Με δριμείες κατηγορίες εναντίον του προκατόχου του, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, εμφανίστηκε στη δίκη για την , υπεξαίρεση χρημάτων από το Δήμο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ.Μπουτάρης επιρρίπτει ευθύνες στον κ.Παπαγεωργόπουλο, για

συμμετοχή στην υπεξαίρεση των χρημάτων από το Δήμο, προσθέτοντας ότι γινόταν, γινόταν εν γνώσει του.

«Πιστεύω απολύτως ότι συμμετείχε», κατέθεσε στο δικαστήριο, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «παρασύρθηκε, επειδή το χρήμα είναι κακός σύμβουλος. Δεν έχω προσωπικά εναντίον του. Εγώ λέω ότι, αν αντιληφθείς κάτι, ή είσαι συνένοχος ή δεν υπάρχει άλλη εξήγηση»,  κατέθεσε ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, κατηγόρησε το Δήμο για συγκάλυψη μπροστά στη «γοητεία» του χρήματος. Το σύστημα αυτό, της υπεξαίρεσης και της συγκάλυψης ακολούθως, υπήρχε, σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το εντόπισε και ο ίδιος, τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του.  Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν πιστεύω ότι το ανακάλυψε ο Παπαγεωργόπουλος. Το σύστημα υπήρχε», ενώ έκανε λόγο για «συμμορία που αλληλοκαλύπτονταν». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην αρχή ήταν λίγα τα λεφτά και μετά αυξήθηκαν». Ο ίδιος έκανε λόγο για «ομερτά» μεταξύ των υπαλλήλων. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε και η οποία ανατέθηκε σε έναν από τους υπαλλήλους, ο οποίος σήμερα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Δεν είναι δυνατό να βάλεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Όταν βγήκε το απαλλακτικό πόρισμά της δε, όλοι γελούσαν», συνέχισε.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το στενό συνεργάτη του κ.Παπαγεωργόπολου, κ.Λεμούσια.

Ο πρώην γγ.του Δημαρχείου,το δεξί χέρι του πρώην δημάρχου, φέρεται να ήταν το πρόσωπο κλειδί στον οργανισμό. «Δε γινόταν τίποτα στο δήμο, αν δεν περνούσες από τον ”πάγκο” του Λεμούσια», είπε χαρακτηριστικά ο νυν δήμαρχος, ενώ υπογράμμισε τη συνυπευθυνότητα του προκατόχου του, για τις «αρμοδιότητες» του κ.Λεμούσια λέγοντας ότι «Δεν μπορεί να κορόιδευε το δήμαρχο 12 χρόνια».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, τέλος, αναφερόμενος στο υπεξαιρεθέν  ποσό και στις τιμωρίες που περιμένουν τους κατηγορούμενους, τόνισε ότι δεν είναι δεν είναι εκδικητικός τύπος και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να επιστρέψουν τα 51 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης,Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα