Χαμός με τα «φρουτάκια» συλλαμβάνουν εργαζομένους-κρύβονται οι ιδιοκτήτες

Το ένα με το άλλο έρχονται τα «κρούσματα» του παράνομου τζόγου σε όλη την Ελλάδα με καταστήματα στην περιφέρεια και την Αθήνα τα οποία εμφανίζονται ως ίντερνετ καφέ αλλά επί της ουσίας υπάρχει εγκαταστημένο έξτρα λογισμικό στους υπολογιστές που με αυτό παίζουν «φρουτάκια» παράνομα οι πελάτες τους.

Οι ποινές που προβλέπονται από το νόμο είναι πολύ μεγάλες για τον παράνομο τζόγο καθώς πρόκειται για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη και συνήθως το «μάρμαρο»

το πληρώνουν οι απλοί εργαζόμενοι σε αυτά, έναντι πενιχρής αμοιβής ή σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς αμοιβή καθώς είναι προσυμφωνημένο με τον παράνομο επιχειρηματία να εκομιστεί το προσωπικό όλες τις διώξεις του νόμου, καθώς αυτοί κρύβονται φροντίζοντας ακόμα και τις άδειες λειτουργίας να τις εκδίδουν σε ονόματα τρίτων! Και ενώ οι απλοί υπάλληλοι περνάνε το Γολγοθά του νόμου με αυτόφωρα, εισαγγελείς, ανακριτές και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι μαγαζάτορες κάνουν… την ζωή τους.

Το θέμα ξανάρχεται στην επιφάνεια μετά και από τις έρευνες που έκανε η αστυνομία σε διάφορες πόλεις όπου διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων και από ότι φαίνεται, το εύκολο κέρδος-κλοπή, οδήγησε και άλλου είδους καταστηματάρχες να εγκαταστήσουν στις επιχειρήσεις τους υπολογιστές με παράνομο παιχνίδι εξαπατώντας τους πολίτες με δήθεν μεγάλα ποσοστά επιστροφής, γεγονός που αποτελεί ψέμα και απάτη!

Ποιο συγκεκριμένα Στον Πύργο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων το είχε ρίξει στο τζόγο για να αυξήσει τα έσοδά του!

Οι άνδρες της Ασφαλείας που έκαναν έλεγχο, έπιασαν στα πράσα έναν 25χρονο θαμώνα ο οποίος έπαιζε το παράνομο παιχνίδι σε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί πρόσθετο λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και, μαζί με τους υπολογιστές με την ενσωματωμένη οθόνη και μονάδα, δύο πληκτρολόγια, δύο ποντίκια, κατασχέθηκαν και 307 ευρώ.

Άλλο ένα Ίντερνετ καφέ στην Κατερίνη -το έβδομο μέσα στον τελευταίο μήνα- είχε μετατραπεί σε «ναό» των τυχερών παιχνιδιών με τους 17 υπολογιστές που είχαν εγκατασταθεί για να παίζουν οι θαμώνες τα απαγορευμένα «φρουτάκια». Ο 52χρονος τσιλιαδόρος προσπάθησε να παρεμποδίσει τον έλεγχο μετατρέποντας τα παιχνίδια που εμφανίζονταν στην οθόνη σε σύνδεση με το Διαδίκτυο, αλλά συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε και αναζητείται, ενώ κατασχέθηκαν οι υπολογιστές και τα παρελκόμενα τους.

Ένα ηλεκτρονικό παιχνιδομηχάνημα που έπαιζε το τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια» είχε εγκαταστήσει στο κατάστημά του στην Κάτω Αχαΐα ο 48χρονος ιδιοκτήτης ενός καφενείου που συνελήφθη μετά από έλεγχο που έκαναν άνδρες της Ασφαλείας Πατρών. Το μηχάνημα κατασχέθηκε μαζί με 264 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα