Χατζηδάκης εναντίον καρτέλ… αλλά εδώλια θα δούμε;

Του Γιάννη Ντάσκα

«Γιατί διαμαρτύρεστε ότι δεν έχετε χρήματα; Οι τιμές σε όλα τα είδη όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά αντίθετα σε πολλά είδη υπήρξε αύξηση τιμών»

Με αυτή τη φράση απάντησε τροίκανός σε συνδικαλιστή με τον οπολιο συζητούσε τις οικονομικές περικοπές και απολύσεις που θέλει η τρόϊκα.

Μάλιστα ο Ράιχενμπαχ έβγαλε από την τσέπη του μια απόδειξη ύψους 64 ευρώ που απαριθμούσε αγορές στην πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας.

Είχε στείλει λοιπόν Έλληνα συνεργάτη του σε ελληνικό κατάστημα σε φτωχή συνοικία του Πειραιά

και αγόρασε ακριβώς τα ίδια με τιμή 135 ευρώ.

Του είπε επιπλέον «Μπείτε κύριε στο Παρατηρητήριο τιμών και χτυπήστε τα ίδια προϊόντα»

Ο συνδικαλιστής συγκράτησε την τιμή σε απορρυπαντικό που στη Γερμανία τα πέντε λίτρα είχαν τιμή συσκευασίας 5,70 ευρώ και στην Ελλάδα το 1,5 λίτρο είχε τιμή 5,20 ευρώ!!! Δηλαδή τα 5 λίτρα στην Ελλάδα έχουν τιμή κοντά στα 17 ευρώ!!!

Χρόνια τώρα και η πολιτική μας ηγεσία έχει «διαγνώσει» ότι η ακρίβεια οφείλεται στη λειτουργία «εναρμονισμένων τιμών».Δηλαδή ίδιες τιμές παντού. Δηλαδή σε λειτουργία καρτέλ.

Αυτά γράφουμε χρόνια και ο πρώην υπουργός Σιούφας είχε , ως υπουργός Ανάπτυξης, κηρύξει «πόλεμο στον καρτέλ» για να χτυπηθεί η ακρίβεια.

Πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Η οικογένεια Σιούφα πήγε περίφημα οικονομικά και τα καρτέλ σε όλα τα είδη ακόμα καλύτερα.

Ο διάλογος του Ράϊχενμπαχ με τον Ελληνα συνδικαλιστή έγινε πριν 10 ημέρες.

Και χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης έκανε δηλώσεις για «χτύπημα στα καρτέλ της αγοράς ώστε να πέσουν οι τιμές»

Κρατήστε τη δήλωση και θα δούμε.

Αν κρίνουμε από την άθλια ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εναντίον του θύματος του καρτέλ δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι.Εκτός και αν δούμε ΕΔΩΛΙΑ για παράβαση καθήκοντος στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα