Χρηματιστήριο Αθηνών : Με το βλέμμα στα μέτρα

Διακυμάνσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών εν αναμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την θετική έκβαση της ψήφισης, ωστόσο είναι επιφυλακτικοί για την ακριβή ημερομηνία εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

«Αναμένουμε για σήμερα ακόμα μια συνεδρίαση με κύριο χαρακτηριστικό τη μεταβλητότητα ενόψει της ψήφισης των μέτρων και της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Ο γενικός δείκτης

τιμών ενισχύεται κατά 0,15% στις 833,63 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,39 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινείται η συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών, με μοχλό τους δείκτες Τραπεζών (+2,9%) και Πρώτων Υλών (+1,7%). Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται ο δείκτης Τεχνολογίας (-1,5%).

Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 38 ενισχύονται, οι 7 υποχωρούν και οι 8 παραμένουν σταθερές.

Άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η εκλογική νίκη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα περιόρισε σε ένα βαθμό την πολιτική αβεβαιότητα για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse σημειώνει άνοδο κατά 0,24%. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Dax ενισχύεται κατά 0,73%. Στο Παρίσι ο δείκτης Cac 40 σημειώνει κέρδη της τάξεως του 1,03%.

Με οριακή πτώση της τάξεως του 0,03% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρίσκεται στα 1,28490 δολάρια.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα