Χρηστή διοίκηση υπόσχεται ο Μανιτάκης

«Αναλαμβάνω το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, της βαριάς ευθύνης που επωμίζομαι απέναντι στον τόπο, στον ελληνικό λαό, κυρίως όμως απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και στην ελληνική διοίκηση, απ’ την καλή, χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία της οποίας εξαρτάται εν πολλοίς, το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης,

παραλαμβάνοντας σήμερα το υπουργείο από τον υπηρεσιακό υπουργό Παύλο Αποστολίδη.

Ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί τους με στόχο την ενδυνάμωση της διοικητικής μας ικανότητας για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης».

Τόνισε δε ότι «θα αξιοποιηθούν όλες οι προσπάθειες και θα σεβαστούμε τη διοικητική νομιμότητα» και συμπλήρωσε:«Θα πραγματοποιήσουμε μελετημένες και προσεγμένες τομές και ρήξεις».

Επίσης, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άνοιξε την πόρτα του διαλόγου, σημειώνοντας: «Θα ενεργήσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και φαντασία, θα ακούμε, θα μελετούμε και συνεννοούμαστε. Θα αποφασίζουμε με διαφάνεια και μετά από καλόπιστο και υπεύθυνο διάλογο».

Τέλος, ο κ. Μανιτάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τον πρότεινε για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης καλωσόρισε τον κ. Μανιτάκη στο υπουργείο και του ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο δύσκολο έργο του.

Ο νέος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, με τη σειρά του, αναφερόμενος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είπε ότι θα επανασχεδιαστούν οι δομές και οι διαδικασίες της διοίκησης με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ηλεκτρονική γραφειοκρατία δεν παύει να είναι γραφειοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα