Χρυσαυγίτες βουλευτές μήνυσαν τον Ζαριανόπουλο

Στην κατάθεση μήνυσης προχώρησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος(Α’Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β’Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών), εναντίον του στελέχους του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Θεσσαλονίκης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Ο λόγος ήταν, όπως αναφέρεται

στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, η εξύβριση όπως λένε οι βουλευτές της ΧΑ από τον κ. Ζαριανόπουλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι βουλευτές της ΧΑ ο κ. Ζαριανόπουλος είπε σε απόσπασμα της ομιλίας του, «Σε μια εορτή που τιμούμε την μάχη και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό θέλουμε να καταγγείλουμε Δημάρχους και Περιφερειάρχες που κάτω από τη μάσκα του κοινοβουλευτισμού κάλεσαν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις. Αυτά τα καθάρματα δεν έχουν καμιά δουλειά εδώ. Βρόμιζαν τότε τη χώρα, τη βρομίζουν και τώρα. Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή τους υπεύθυνους να αλλάξουν γνώμη και να μη τους καλέσουν και τους πολίτες να τους απομονώσουν και να μην δείξουν καμία ανοχή απέναντί τους».

Η απάντηση Ζαριανόπουλου

Το μέλος του ΠΑΜΕ και δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ζαριανόπουλος απάντησε στην εν λόγω μήνυση μιλώντας για προσπάθεια ποινικοποίησης του εργατικού κινήματος:

“Κατ’ αρχήν όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ και τα στελέχη του ποτέ δεν απευθύνονται προσωπικά και δεν χαρακτηρίζουν άτομα, αλλά πολιτικές και πολιτικούς χώρους για τις ιδέες, την πολιτική και την πρακτική τους.

Οπότε, ας αφήσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα όσα λένε ότι θίχτηκαν ατομικά. Την ώρα που οι δηλώσεις και οι πρακτικές των Χρυσαυγιτών μπορούν να εγείρουν εναντίον τους 10 τουλάχιστον μηνύσεις τη μέρα, αυτοί απλά θέλουν να ποινικοποιήσουν τη πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Χιλιάδες κόσμος εκφράζεται καθημερινά για το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ακριβώς αυτό που είναι.

Άλλωστε πως μπορεί αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος οργανώσεις που είναι υποστηρικτές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, αυτούς που διενεργούν εγκληματικές πράξεις κατά εργαζόμενων, μεταναστών, που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες.

Το ΚΚΕ, επίσημα, έχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ναζιστικό, ρατσιστικό, εγκληματικό μόρφωμα με όλα τα χαρακτηριστικά που αυτό σημαίνει.

Παρά τις μηνύσεις των Χρυσαυγιτών όλα αυτά ισχύουν. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει μαζί με το λαό να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους.

Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Ο λαός θα τους απομονώσει.”

Πηγή : http://www.karfitsa.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα