Χτύπησαν τυφλό με τέιζερ

Με τέιζερ ισχύος 50.000 βολτ ακινητοποίησαν Βρετανοί αστυνομικοί 61χρονο τυφλό που νόμιζαν ότι κρατούσε… ξίφος σαμουράι -το οποίο ήταν στην πραγματικότητα το μπαστούνι του.

Η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα και ζήτησε συγγνώμη για την «τραυματική εμπειρία» που έζησε ο 61χρονος -που έχει υποστεί στο παρελθόν δύο εγκεφαλικά- χωρίς πάντως να έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Ο 61χρονος Κόλιν Φάρμερ περπατούσε στο δρόμο στο βρετανικό Τσόρλεϊ το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής

όταν άκουσε φωνές πίσω του και λίγο αργότερα, ενώ νόμιζε ότι δεχόταν επίθεση, ένιωσε το χτύπημα του τέιζερ.

«Νόμιζα ότι θα πάθαινα κι άλλο εγκεφαλικό, που αυτή τη φορά θα με σκότωνε» δηλώνει στον Guardian. «Περπατούσα πολύ αργά, μπορούσαν απλά να μου είχαν φωνάξει και θα είχα σταματήσει» λέει.

Η αστυνομία του Λάνκασαϊρ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ερευνούσαν αναφορές από την περιοχή ότι ένας άνδρας κυκλοφορεί στο δρόμο κρατώντας ένα ξίφος σαμουράι. Ο εν λόγω αστυνομικός «πίστευε ότι εντόπισε τον άνδρα, και δεν σταματήσε όταν του φώναξε», αναφέρει.

«Λυπούμαστε εξαιρετικά για αυτό που συνέβη» ανέφερε η αστυνομία του Λάνκασαϊρ «προφανώς και υποβάλαμε αυτόν τον άνθρωπο σε μία τραυματική εμπειρία».

Ο Φάρμερ έχει υποβάλει σχετική καταγγελία και, όπως λέει, σκοπεύει να στραφεί δικαστικά σε βάρος του αστυνομικού κατηγορώντας τον για επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα