Δείτε τις περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα για πυρκαγιές αύριο – Ενημέρωση από τα πύρινα μέτωπα

Υψηλός είναι και για αύριο ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει χάρτη για το νησί με βαθμό 3. Ακόμη υψηλός είναι ο κίνδυνος και για άλλες περιοχές όπως η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μετά και από την μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε θερμοκήπια, ζώα

και που απείλησε σπίτια στη Μεσαρά, ο φόβος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι και πάλι ορατός σε όλη την Κρήτη όπως αναφέρει το prismanews

Παράλληλα ,για εμπρησμό κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει και κατακαίει δασώδη περιοχή και άλλες εκτάσεις στην περιοχή της Ρουπακιάς του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη πυρκαγιά στη Χιόνα, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ξέσπασε ένα νέο πύρινο μέτωπο στην Ρουπακιά, αυτή τη φορά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.
Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα και δύο αεροσκάφη, τύπου καναντέρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται δύο πεζοπόρα τμήματα με δεκαέξι άτομα και δέκα οχήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά σε όλους τους πολίτες να μην κάνουν καμιά δραστηριότητα που μπορεί ως αποτέλεσμα να έχει την εκδήλωση πυρκαγιάς

Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ρόδο όπου από το Σάββατο έγιναν στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα.

Συνολικά στη μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων στη Ρόδο, βρίσκονταν από το απόγευμα του Σαββάτου, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, πάνω από 250 άνδρες και περισσότερα από 30 οχήματα, κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσουν να ελέγξουν τα μέτωπα του πύρινου εφιάλτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα