Δεν έφτανε ο Γκαλέτι – ΟΦΗ-Πανιώνιος: 0-0

Παρά την είσοδο του ανέτοιμου Γκαλέτι στο 56′ που άλλαξε άρδην την εικόνα του ΟΦΗ, η ομάδα του Δερμιτζάκη δεν μπόρεσε να επικρατήσει του Πανιωνίου στο «Γεντί Κουλέ» (0-0).

Ο Αργεντινός άσος έδωσε επιθετική πνοή στον ΟΦΗ και δημιούργησε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες της κρητικής ομάδας αλλά οι εμπνεύσεις του δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν στον ΟΦΗ τη νίκη. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος

περιορίστηκε σε ένα παθητικό ρόλο με στόχο το μηδέν στην άμυνα.

Με κόσμο και επετειακές φανέλες

Ο ΟΦΗ παρουσία 6.000 οπαδών του που γέμισαν το Γεντί Κουλέ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 Ο Δασκαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Μιλιάζες με τους Τριποτσέρη – Ζβασίγια στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κάλαϊτζιτς-Μακρής οι αμυντικοί μέσοι, μπροστά τους ήταν ο Φραγκουλάκης και στην επίθεση οι Νιμανί, Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης

Ο Νίκος Παντελής, όπως αναφέρει το sentragoal, προτίμησε ένα 4-5-1 με τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, Λαμπρόπουλο και Αυλωνίτη στα στόπερ, οι Κούρντι και Κούρος τα δύο μπακ, ο Παντίδος με τον Μητρόπουλο ήταν στον άξονα, ο Ντούνης με τον Κολοβό τα δύο χαφ και ο Λάζνικ να παίζει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραβίδη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική ο ΟΦΗ φόρεσε επετειακές φανέλες.

Δεδομένου ότι οι Γκαλέτι και Ζε Εντουάρντο δεν ήταν 100% έτοιμοι και ο Ζόρο μετρά λίγες μόλις μέρες στην ομάδα, προτιμήθηκε από τον Παύλο Δερμιτζάκη να μην ξεκινήσουν.

Δύο απουσίες είχε ο Πανιώνιος. Αυτή του Καμπάνταη (που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί) και του Μενδρινού (με το δελτίο του οποίου διαπιστώθηκε πρόβλημα λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κρήτη).

Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και πίεζε τον Πανιώνιο δίχως όμως να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Γιαννακόπουλου. Στο 21′ ένα χλιαρό σουτ του Νιμανί δεν προβλημάτισε τον Γιαννακόπουλο. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων» απέκρουσε κεφαλιά του Τριποτσέρη σε κόρνερ.

Στο 32′ ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ έπειτα από φάουλ του Λάζνικ στην πρώτη καλή στιγμή του Πανιωνίου. Μετά το μισάωρο ο ρυθμός του ΟΦΗ έπεσε και ο Πανιώνιος άρχισε σιγά σιγά να βγαίνει μπροστά. Ο Δερμιτζάκης άλλαξε πλευρές τους Περογαμβράκη και Κουτσιανικούλη αλλά η τακτική αυτή αλλαγή δεν έφερε καρπούς. Στο 45′ ο Μπούρμπος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Αποθέωση για Γκαλέτι

Στο 56′ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έκανε την επίσημη επανεμφάνισή του στα ελληνικά γήπεδα περνώντας ως αλλαγή στην θέση του Κουτσιανικούλη και όλο το γήπεδο σηκώθηκε για χειροκροτήσει τον Αργεντινό. Ένα λεπτό αργότερα στο παιχνίδι μπήκε και ο Ζε Εντουάρντο.

Ο ΟΦΗ πίεζε για ενα γκολ αλλά δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Πανιωνίου στην επανάληψη. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στα μετόπισθεν. Από το αριστερό πόδι του Γκαλέτι προήλθε η κλασσικότερη φάση στο παιχνίδι καθώς στο 69′ ο Αργεντινός άσος έπιασε ένα γυριστό σουτ αλλά ο Κολοβός έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε.

Ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες στο 83′ όταν ο Λαμπρόπουλος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γκαλέτι. Η απόφαση του διαιτητή Κύζα ήταν πάντως πολύ αυστηρή.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε, σε γύρισμα του Ζε Εντουάρντο από αριστερά που απέκρουσε με δυσκολία ο Γιαννακόπουλος, ήρθε ο Γκαλέτι να πάρει το σουτ στην επαναφορά, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε ο Αργεντινός αποκρούστηκε από τα σώματα! Ο ΟΦΗ πίεσε ασφυκτικά στο τέλος και στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων αλλά το γκολ δεν ήρθε.

ΣΚΟΡΕΡ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Kύζας (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 58′ Γκαλέτι, 71′ Κάλαϊτζιτς, 76′ Ζε Εντουάρντο – 37′ Μητρόπουλος, 39′ Κολοβός, 44′ Λαμπρόπουλος, 71′ Λάζνικ, 78′ Αραβίδης, 94′ Γιαννακόπουλος
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (56′ Γκαλέτι), Κάλαϊτζιτς, Ζβασίγια, Περογαμβράκης (82′ Ογιος), Μπούρμπος, Φραγκουλάκης (57′ Ζε Εντουάρντο), Μακρής, Μιλιάζες, Νιμανί.
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Μητρόπουλος, Λάζνικ (86′ Καλτσάς), Παντίδος, Ντούνης (74′ Παναγιωτούδης), Κολοβός, Αραβίδης (90′ Μαρουκάκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα