Δεν κυνηγούν τον Παππά – Ψάχνουν μάρτυρα τύπου Ζήγρα!

Του Γιάννη Ντάσκα

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η μη σύλληψη του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά.

Και φυσικά κάθε άλλο παρά αδυναμία της Αστυνομίας.

Η σύλληψη του βουλευτή Επικρατείας θα μπορούσε να δρομολογήσει γρήγορες και εκτός ελέγχου διαδικασίες αφού κατ’ αρχήν το Σύνταγμα

εάν ένας βουλευτής Επικρατείας εκπέσει του αξιώματός του ή παραιτηθεί ο ίδιος τότε μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να προκηρυχθούν πανελλαδικές εκλογές ώστε να αντικατασταθεί.

Αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και Κόμματα κάθε άλλο παρά εκλογές γι’ αυτό το λόγο επιθυμούν και μάλιστα σε πανελλαδική κλίμακα. Η μη σύλληψη του βουλευτή Επικρατείας “κρατάει” τις εξελίξεις και παρέχει χρόνο.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δεν έγινε και θα γίνει η σύλληψη εντός του λεγόμενου αυτοφώρου (λήγει αύριο) και (αν πράγματι επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες) τότε θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του στη Βουλή.

Αν πάμε σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει και ένας ακόμα επικοινωνιακό “κέρδος” αλλά και χρήσιμη για την κοινή γνώμη εξέλιξη.

Για να συζητηθεί στη Βουλή η άρση ασυλίας πρέπει να διαβιβασθεί η κατηγορία, άρα αρκετά στοιχεία της δικογραφίας τα οποία θα κατατεθούν και αμέσως θα δοθούν στη δημοσιότητα αφού κάθε τι που κατατίθεται στη Βουλή δίδεται μέσω των Κομμάτων στα ΜΜΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αναζητούνται η έχουν προσφερθεί μάρτυρες που ήταν (και είναι) κοντά στην ηγεσία για να μιλήσουν. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και μεταξύ της κοινοβουλευτικής ομάδας αναζητούνται τέτοιοι μάρτυρες με αντάλλαγμα τη δική τους απαλλαγή. Αυτό προβλέπεται νομικά και στη διαδικασία ενώπιον του ανακριτή και στη συνέχεια και λέγεται ότι 1-2 άτομα διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή τις καταθέσεις τους, όπως ανάλογα έκανε ο εξάδελφος του Ακη, Ζήγρας. Μάλιστα “πηγή” που γνωρίζει εκ των έσω τις εξελίξεις μας είπε “μην εκπλαγείτε αν μετά την ανακοίνωση των ποινών στην υπόθεση Ακη και την ευνοϊκή αντιμετώπιση του Ζήγρα ως συνεργασθέντος μάρτυρα με ομολογίες υπάρξουν εκπλήξεις της ίδιας μορφής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα όταν κάποιοι συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει πολυετής κάθειρξη”…

Ο (συνταξιούχος σήμερα) καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης είπε σήμερα (ΣΚΑΙ) ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι εκλογές από την παραίτηση η έκπτωση του Χρ. Παππά με διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι εκλογές για παραιτήσεις η εκπτώσεις βουλευτών μπορούν να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Τον τελευταίο χρόνο της κανονικής τετραετίας της Κυβέρνησης ακόμα και αν εκπέσουν η παραιτηθούν ως και 60 βουλευτές η Βουλή λειτουργεί κανονικά με τους 240.

Κυβερνητική πηγή μας είπε σήμερα ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερο λόγο(καθώς μάλιστα ανεβαίνουν τα ποσοστά του σιγά αλλά σταθερά) να γίνουν εκλογές και να πάρει την “καυτή πατάτα” της τρόϊκας στα χέρια του.

Το Μνημόνιο λήγει και τυπικά το 2016 και πάντως από το 2015 θα έχει φανεί αν η Ελλάδα θα έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Συνεπώς τα Κόμματα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν επιθυμούν πραγματικά εκλογές πανελλαδικές εξαιτίας της Χρυσής Αυγής για πολλούς λόγους στους οποίους προστίθενται και ισχυρότατες ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ πιέσεις “απέξω”…

Keywords
Τυχαία Θέματα