Δεν ξέρουν τι λένε οι Ευρωπαίοι

Μα πού το βρήκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είμαστε ουραγοί στην καινοτομία; Δεν ξέρουν τι τους γίνεται… Γιατί στη χώρα μας η καινοτομία θριαμβεύει και μάλιστα με επένδυση μόνο στην ιδιοφυία!

Εάν ήξεραν τι τους γίνεται, θα διαπίστωναν ότι λύνουμε το πρόβλημα του παρκαρίσματος, αφήνοντας τα οχήματα στα πεζοδρόμια. Λύνουμε τα προβλήματα του εκπαιδευτικού και του συστήματος υγείας, καταργώντας τα. Ενώ οι σύμμαχοι παιδεύονται και ξοδεύονται για να κάνουν μία τρύπα στο νερό!

Μαζεύουν νερό για τα χωράφια τους σε αποταμιευτήρες; Εμείς αφήνουμε το μυαλό μας να δουλεύει, περιμένοντας να

βρέξει. Κι αν δεν βρέξει, έχει ο Θεός… Να ‘ναι καλά οι κουτόφραγκοι που θα καταβάλλουν τις αγροτικές ενισχύσεις!

Φτιάχνουν κινητά τηλέφωνα, δίνουν γρήγορες ταχύτητες στην επικοινωνία, βελτιώνουν τις υποδομές στα δίκτυά τους; Κι εμείς τις ίδιες υπηρεσίες έχουμε. Σερφάρουμε το ίδιο γρήγορα την ώρα που απολαμβάνουμε τη φραπεδιά μας, χωρίς να ταλαιπωρούμαστε με έρευνες. Αφού μας τα δίνουν έτοιμα, γιατί να αγχωνόμαστε;

Φτιάχνουν οι Ευρωπαίοι αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας με άσφαλτο κορυφαίας τεχνολογίας; Εμείς ακολουθούμε τις παραδοσιακές μεθόδους της απ’ ευθείας ανάθεσης και της παράδοσης έργων ελαττωματικών για να μας έχει πάντα ανάγκη το κράτος! Κι αν δεν του αρέσει, ας πάει να βρει αλλού μπουλντόζες.

Εμείς έτσι μάθαμε κι έτσι συνεχίζουμε! Γιατί να ξοδευόμαστε, επενδύοντας στην έρευνα, αφού έχουμε μυαλό ξυράφι; Κι αν κάτι «στραβώσει», έχουμε να κατηγορούμε τους Ευρωπαίους και την κακή μας τύχη!

Αβέρκιος Λουδάρος
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα