Δεν υπάρχει συμφωνία για την επόμενη δόση λέει το Βερολίνο

Ανοιχτά  βλέπει να παραμένουν πολλά θέματα το Βερολίνο στους κόλπους της Τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τη γενικότερη χρηματοδότηση προς την Αθήνα, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης,  αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι του Βερολίνου,  ενώ επισημαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

, εντύπωση η οποία δεν ήταν ορθή.

«Υπάρχουν ανοιχτά θέματα και εντός του Eurogroup», αναφέρει στέλεχος του γερμανικού υπουργείου. Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά ισχυριζόταν πριν από λίγο καιρό ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της βοήθειας βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους, αφορούσε μόνο το κενό χρηματοδότησης ύψους 13,5 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας ότι «πράγματι οι συνομιλίες αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους».

Ζητούμενο μια βιώσιμη λύση

Ζητούμενο παραμένει, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου, η αναζήτηση μιας αξιόπιστης και βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

«Τα περιεχόμενα είναι σημαντικότερα από την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος», λέει χαρακτηριστικά το στέλεχος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της συνόδου του G20 στο Μεξικό, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί στο περιθώριο.

Τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας επαρκούν ως τις 16 Νοεμβρίου, αλλά ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν ανεύθυνες αποφάσεις υπό την πίεση του χρόνου και συμπλήρωσε ότι ήταν στο χέρι των Ελλήνων να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα