Δένδιας: Δεν αποκλείω να χυθεί πολιτικό αίμα

Δήλωση – «γροθιά στο στομάχι», πραγματοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ερωτώμενος εάν φοβάται ότι θα χυθεί πολιτικό αίμα, απάντησε: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες».

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες για το βασανισμό και την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ο κ. Δένδιας είπε ότι όποιος αστυνομικός προχωρήσει

σε βασανιστήρια συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ., συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας. Όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Η Δημοκρατία μας διαθέτει δικαία πυγμή, όχι άδικο γρόνθο».

Τέλος, ο κ. Δένδιας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι αρκετοί πλέον που συμπεριφέρονται σαν ακροαριστεροί λαϊκιστές και ρέπουν προς τη συκοφαντία, επικαλούμενοι ασύστολα ψεύδη στον δημόσιο λόγο τους ή χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω ότι με στηρίζει δήθεν η Χρυσή Αυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα