Δενδιας: Σε φάση ριζικής αλλαγής η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μίλησε για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη καθώς και για ζητήματα ασφάλειας στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε μια φάση ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ και των υπηρεσιών εφαρμογής του νόμου», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά την ομιλία του

σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην αμερικανική μεγαλούπολη, είπε ότι είχε μια «πολύ βαθιά ενημέρωση» για θέματα της αρμοδιότητάς του, απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου επισήμανε ότι η χώρα μας έχει σημειώσει «τεράστιες προόδους».

Για την παράνομη μετανάστευση υποστήριξε ότι «αν και υπάρχει βελτίωση της συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές, δεν είμαστε ευχαριστημένοι», ενώ για την αντιμετώπιση ακραίων πολιτικών ομάδων, τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει το σύνταγμα και τους νόμους».

«Ελπίζω να καταργήσω μια μυθοπλασία που έχει να κάνει με τον χειρισμό του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα. Η χώρα έχει κάνει τεράστιες προόδους. Αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους τους ανθρώπους, τους οργανισμούς και τους αξιωματούχους καλής θέλησης. Νομίζω ότι η χώρα θα επιβιώσει, θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις και θα ξεπεράσει την κρίση υπογράμμισε ο κ. Δένδιας .

Για τις χθεσινές συναντήσεις του στα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι «είμαστε σε μια φάση ριζικής αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών εφαρμογής του νόμου. Είχα λοιπόν την ευκαιρία εδώ στη Νέα Υόρκη να έχω μια πολύ βαθιά ενημέρωση για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν εδώ θέματα δημόσιας τάξης και θέματα τρομοκρατίας, όπως επίσης και θέματα ανάμειξης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, του FBI, στην αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας τάξης και τρομοκρατίας. Θέλω να πω ότι πολλά απ’ αυτά που είδα είναι εντυπωσιακά και επίσης πάρα πολλά είναι πολύ χρήσιμα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εμείς στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα