Διακόπτονται οριστικά οι παραστάσεις του «Corpus Christi»

Διακόπτονται οριστικά οι παραστάσεις του έργου «Corpus Christi» στο θέατρο Χυτήριο, μετά την κατακραυγή του κόσμου και παρά τη στήριξη κράτους, παρακράτους, πολιτικών και δημοσιογράφων.

Μάλιστα, ο ελληνοαλβανικής καταγωγής Λ. Βασιλείου, που είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», δήλωσε πως άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του, ενώ απειλές δέχονται και οι γονείς του στους οποίους λένε ότι «θα στείλουμε τα μέλη του παιδιού σας σε ένα κουτί», κάτι το οποίο προφανώς είναι δουλειά φασιστικών

και ακραίων οργανώσεων. Ακόμα, όσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το θέατρο Χυτήριο, χαρακτηριστικά είπε «νιώθω σαν να μας βίαζαν.» Μου φώναζαν «Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου, θα σε βρούμε μην ανησυχείς. Θα σε κάψουμε ζωντανό. Να πας στους μωαμεθανούς να τα κάνεις αυτά», ενώ παράλληλα χτυπούσαν πόρτες και πετούσαν γιαούρτια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε το έργο απαράδεκτο, ενώ αντίθετα ο σκηνοθέτης δήλωσε ακόμα πως όποιοι λένε πως το έργο περιέχει αναφορές στον Ιησού είναι ψέμα και αστείο, στην ουσία απλώς τονίζει την ανάγκη του κόσμου να βρει έναν ηγέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα