Διαλύουν το Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ελάχιστοι θεσμοί τους οποίους σεβάστηκαν οι κατακτητές ήταν το Ασυλο Ανιάτων και το Εθνικό Θέατρο. Το μεν δεύτερο αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του πριν από ενάμιση χρόνο, λόγω της πλήρους αποστέρησης κρατικής επιχορήγησης, αλλά ευτυχώς επανήλθε στους κανονικούς του ρυθμούς μερικούς μήνες αργότερα, ενώ από το πρώτο η ΔΕΗ έκοψε απροειδοποίητα

το ρεύμα προκαλώντας την προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.
Αμέσως μετά τον πόλεμο, με χρηματοδότηση των ΗΠΑ, δημιουργήθηκε το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, επιχορηγούμενο από το υπουργείο Υγείας, ενώ το 1961 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το μετέτρεψε σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Εκτοτε, αποτελεί το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκαταστατικής θεραπείας, απολύτως αναγκαίο στη σημερινή δεινή οικονομική συγκυρία για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Κι όμως, αυτό το Ιδρυμα (Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, ΕΚΑΑ), που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, διοικείται σήμερα από κτηνίατρο με εξ αποστάσεως πτυχίο από τη Ρουμανία, του οποίου ο επιστημονικός τίτλος δεν έχει αναγνωριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ως εκ τούτου, παραμένει στη θέση του παρανόμως από το 2011 χωρίς να πληρώνεται!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα