Αναστασιάδης: Θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες

«Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως θα ήταν η χώρα μας χωρίς την εξεύρεση λύσης. Αισθανόμουν την αγωνία μας. Δώσαμε μια μάχη και βγήκαμε λαβωμένοι και όχι ηττημένοι», υπογράμμισε στο ξεκίνημα του διαγγέλματος του προς τον κυπριακό λαό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Από αύριο αρχίζει μια νέα περίοδος για την Κύπρο.

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου έχει πλέον την απαραίτητη ρευστότητα. Στην κατάσταση που ήμασταν δεν μπορούσαμε παρά να πάρουμε οδυνηρές και δύσκολες αποφάσεις για ένα διαχειρίσιμο αύριο. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα», συμπλήρωσε ο Κύπριος πρόεδρος, καλώντας τον κυπριακό λαό να συμπορευτεί στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ως προς το πώς έφτασε η Κύπρος σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, υπογράμμισε πως «θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε: «Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε υποχρεωμένοι να συμπαραστάθουμε σε όσους συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της ομαλότητας, για αυτό και θα ληφθούν μέτρα προστασίας για τα ταμεία πρόνοιας».

Keywords
Τυχαία Θέματα