Διαψεύδουν Κομισίον – υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα για συντάξεις βάσει εισοδήματος

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας

Διαψεύδουν κατηγορηματικά το υπουργείο Εργασίας αλλά και η Κομισιόν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Τρόικα να θέτει θέμα χορήγησης συντάξεων βάσει εισοδήματος.

Το ζήτημα των συντάξεων φέρεται να τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων στην συνάντηση που είχαν ομάδα συμβούλων της τεχνικής βοήθειας αποτελούμενη από τους Τόμας Στόρι, Τζον Κρότι, Πάτρικ Ντε Μετς, με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ενώ παρόντα

ήταν και μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν στελέχη της Κομισιόν, στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ασφαλιστικά μοντέλα τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τα οποία προτάθηκε να υιοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή μειώσεις συντάξεων. Ωστόσο παραδέχθηκε πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας «δε χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως η χορήγηση συντάξεων βάσει εισοδήματος προβλέπει ότι οι συντάξιμες αποδοχές διαμορφώνονται ανάλογα με το συνολικότερο εισόδημα που έχει από άλλες πηγές ο ασφαλισμένος συμπεριλαμβανομένης και της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας του. Έτσι, το ποσό της σύνταξης εξαρτάται από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης, την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, αλλά και από τη γενικότερη εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση.

The post Διαψεύδουν Κομισίον – υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα για συντάξεις βάσει εισοδήματος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα