«Διχασμένη» η κυβέρνηση για το νόμο Ραγκούση

«Φρένο» βάζει το ΠΑΣΟΚ στην απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάλιστα, με εντολή πρωθυπουργού καλούνται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις

κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι έαν οι διαρροές είναι ακριβείς το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τα παιδάκια 2ης γενιάς!!!όχι για τους ενήλικες μετανάστες… Η άποψη μου αφού μάθουμε επίσημα την απόφαση του ΣτΕ. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να επαναλάβω τις αρνητικές πρακτικές της μεταπολίτευσης».
Τέλος, και η ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με τη ξαφνική αλλαγή του νόμου χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα