Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για το φόρο πολυτελείας

Διευκρινιστική ανακοίνωση μέσω της οποία θέλει να λύσει όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την απόφαση για απόσυρση του φόρου πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής, όπου τονίζεται ότι προωθείται νέα διάταξη που θεσπίζει Τέλος Πλεύσης και Παραμονής εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου το τέλος αυτό θα λειτουργήσει αρχικά συμπληρωματικά με τις διατάξεις

του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και μετέπειτα θα λειτουργήσει σαν ένα τίμημα για τη στάθμευση των σκαφών αυτών σε μη ιδιωτικές μαρίνες που είναι μέχρι σήμερα δωρεάν.

Το υπουργείο Οινομικών είναι αισιόδοξο με αυτή την ρύθμιση διότι αναμένεται να δημιουργήσει ρεύμα επανόδου των σκαφών, να τονωθεί η οικονομία των νησιών και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, το επιτελείο του υπουργείου υποστηρίζει πως ι η ενοποίηση των φορολογικών ρυθμίσεων θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων, καθώς αποσαφηνίζεται όλο το καθεστώς φορολογία των σκαφών.

Να σημειωθεί πως το νέο Τέλος Πλεύσης και Παραμονής θα αφορά μόνο τον πλου και την παραμονή στην Ελλάδα όλων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του υπουργείου

Keywords
Τυχαία Θέματα