ΔΗΜΑΡ κατά Μανιτάκη

Με θέμα την καθυστέρηση της συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, λόγω της οποίας είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να τη “γλιτώσουν” οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην βουλή.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Αναγνωστάκη, Σπύρο Λυκούδη και Γιάννη Πανούση οι οποίοι στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής: “η καθυστέρηση που παρατηρείται στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων καθιστά ατελέσφορη

την πρόνοια του νομοθέτη για αναστολή της άσκησης καθηκόντων του ελεγχομένου υπαλλήλου εάν περάσουν 30 μέρες από την επιβολή της ποινής. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε”.

Η κίνηση αυτή συμβαίνει τη στιγμή που ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια και από το μέγαρο Μαξίμου, αφού ο Αντώνης Μανιτάκης αντιδρά και στο νέο μοντέλο της εφεδρείας.

«Υπό τη δαμόκλειo σπάθη των απολύσεων, μεταρρύθμιση και σημαντική βελτίωση στη δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, υπάρχει έντονη η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, φιλική προς τον πολίτη και την επιχείρηση, δίχως γραφειοκρατία και με ελαχιστοποίηση των διεφθαρμένων νησίδων που απαξιώνουν το σύνολο των δημόσιων λειτουργών. Η εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, αν συνεχιστεί το γαϊτανάκι δηλώσεων και φημών για απολύσεις στο Δημόσιο.

Συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, μάλιστα επισημαίνουν ότι θέμα απολύσεων έπειτα από αξιολόγηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και όλοι όσοι υποστηρίζουν τα αντίθετα, βλάπτουν τη μεταρρυθμιστική πολιτική του υπουργείου.

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση της τρόικας, τον Αύγουστο με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν ετέθη ζήτημα απολύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα