Δραγασάκης σε κυβέρνηση: Η εταιρία σας θέλει το κουκούλωμα

«Μαχαίρια» βγήκαν στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο.

Ο Ιωάννης Δραγασάκης, τόνισε πως «όσοι δεν ψηφίσετε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο,

βρείτε ένα καλό επιχείρημα γιατί το ερώτημα θα είναι αμείλικτο: με τι ανταλλάγματα κουκουλώνετε αυτά που έγιναν;».

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η πρόταση δείχνει και τους στόχους και την πρόθεσή μας που δεν είναι να κυνηγήσουμε μάγισσες αλλά να απαντήσουμε σε τεράστια ερωτήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία ανεξάρτητα από κόμματα». Και συγκεκριμένα: «Να δούμε τις αιτίες του πώς φτάσαμε και πώς θα υπερβούμε αυτή την κατάσταση».

Τόνισε μάλιστα ότι «η πρόταση αποσκοπεί στην κάθαρση και τη διέξοδο, διότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αποκατασταθεί η ηθική και πολιτική τάξη». Ενώ υπενθύμισε ότι το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας οδηγήθηκε στο ασφυκτικό κλοιό του ΔΝΤ είναι παλαιότερη πρόταση και του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Δραγασάκης: «Η ”εταιρεία” θέλει το κουκούλωμα»

Ωστόσο, επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση, τα κόμματα της οποίας έχουν αποφασίσει να μη στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να διενεργηθεί νωρίς το απόγευμα, λέγοντας ότι «η εταιρεία που έχετε συμπτύξει θέλει να το κουκουλώσει». 

«Ούτε εσείς της ΔΗΜΑΡ θα την ψηφίσετε για να μη χαλάσει η εταιρική σχέση;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει restart, για να χρησιμοποιήσω την αργκό του κ. Σαμαρά, χωρίς κάθαρση». «Ποιος θα ζημιωθεί αν γίνει η εξεταστική; Μόνο όσοι έχουν ευθύνη», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι μεταξύ όλων των άλλων, από την έρευνα που θα διενεργήσει μια εξεταστική επιτροπή θα αντληθούν τα «στοιχεία που θα μας χρειαστούν στη σκληρή διαπραγμάτευση που θα κάνουμε».

«Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς μια χώρα με οικονομική ανάπτυξη, με αύξηση του εισοδήματος, με μεγάλη εισροή κονδυλίων κατάντησε εδώ που κατάντησε; Πώς από την οικονομική άνοδο οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία; Ποιοι έφταιξαν, ποιοι κέρδισαν;», διερωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπολογίζονται σε 10.000 οι off-shore μέσω των οποίων διακινούνται 500 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την προσφυγή στο ΔΝΤ είπε: «Δεν υπήρχε άλλος δρόμος; Να το ερευνήσουμε. Γιατί οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ έλεγαν τον Αύγουστο του 2009 ότι η ελληνική οικονομία έχει δείξει σημάδια αντοχής στην οικονομική κρίση; Πόσο αξιόπιστα ήταν τα στοιχεία του ελλείμματος που χρησιμοποιήθηκαν; Υπήρχε επίγνωση της αναθεώρησης των στοιχείων; Ποιο το περιεχόμενο των συνομιλιών παραγόντων της χώρας με τον κ. Ντομινίκ Στρος-Καν; Πώς και γιατί και από ποιους αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στις υποθέσεις της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας;».

Επίσης, διερωτήθηκε «γιατί έγινε δεκτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το συγκεκριμένο μείγμα και μοντέλο πολιτικής όταν ήταν γνωστό ότι δεν μπορο

Keywords
Τυχαία Θέματα